Det skaver

Nu sitter jag här i mina myskläder med håret i en tofs på huvudet. på bordet ligger ögondroppar och öen pytteloten tub av salva. Här droppas det och smörjs tio gånger / dag.

Jag satt och väntade runt en timme i korridoren på ögonmottagningen.

Jösses vad kroppen kom ihåg att jag stått framför den här dörren runt åtta år tidigare. Hjärtat bultade på snabbt och toan besöktes fyra gånger.av ren nervositet.

Till slut kom Daniel efter att precis avslutat sitt möte på jobbet.

Skönt med stöd och mysigt att vi kunde sitta och prata om annat en stund . Sedan följde förberedelser med en hutt lugnande, rengöring av ögat och bedövningsdroppar.

Under själva operatioen var jag vaken . Fler droppar av bedövning droppades på och ett ihopvikt typ av operationsduk trycks fast på ögat så att ögonfransarna skulle hållas borta . I duken klipptes det upp ett hål för ögat och en metallgrej spände upp själva ögonlocken. En mjuk nål fördes in bakom ögongloben och fyllde på utrymmet med bedövning.

Sedan skrapades och kliopptes det bort inväxtningar. under 65 minuter. Små tygbitar med cytostatika fick ligga på sårytorna i två minuter för att förhindra att de ska växa tillbaka . Sedan klipptes det ut två bitar av frisk vävnad från översidan av ögat . Bitarna transplanterades fast på de två sår ytorna med lim.

Operationen gick bra det vill säga att den var utan komplikationer. Halleluja !

Den blev däremot väldigt lång fyra gånger längre än den första . En timme och tjugo minuter.

Efteråt skulle vi hämta ut droppar och salva på apoteket. Det var kö och jag fick stå rätt länge innan alla mediciner var klara. Det var nära svimning men efter en stund på en stol så gick det över. Daniel skjutsade hem mej och vi åkte och köpte pizza till middag.Helt ärligt så hade jag väldigt ont under kvällen och natten Irrade runt som ett blindstyre då ingen av ögonen gick att hållas öppna. Ni vet när man håller igen ett öga så kniper man automatiskt ihop det andra aj aj så det finkade inte. Man lär sej snabbt hur alla möbler står hemma haha!

Det känns mycket bättre i mitt opererade öga nu bara två dagar har gått .Det är inte snyggt ganska rött och skav har fått en ny mening.

Jag har alltid skav på grund av inväxterna ungefär (typ som när man har ett hårstrå i ögat )men det här är något annat.

Jag har fortsatt med min mitt kontorsjobb så mycket som det har gått .

Tre veckor är tiden för sjukskrivningen men det är förstås upp till mej. Förra gången jobbade jag i butiken redan efter ett dygn. Det blir lite längre tid hemma den här gången tror jag…

Är så nyfiken på allt som redan kommit in till butiken. Vet att det landat fint mode under veckan.

Kolla in de här fina taklamporna.

Kommer i två modeller .

Snart är jag i gång till hundra procent igen . Ha en fin torsdag nu hörni.

/Kram Victoria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s