Operation

I söndagskväll landade vi hemma i Umeå igen. Från regn och några minusgrader i Stockholm till meterhöga snödrivor här hemma.

Många har frågor runt mina synfel och varför det inte riktigt funkar med glasögon . För den som är intresserad så berättar jag storyn . I dag ska jag göra min andra ögonoperation. Den har flyttats fram flera år men nu har inväxten blivit för stor. Sjukdomen jag har heter Pterygium jag har fått den som en följd av min aggresiva atopiska allergi. Tydligen så är jag en av få av de fem procent som behöver göra om den här eländiga operationen. Eventuellt har jag även en sjukdom som heter Keratoconus (hornhinnan är bucklig och orsakar brytningsfel )och det är väl egentligen den som mest orsakar min dåliga syn. Torra ögon som inte smörjs som dom ska på grund av atopiska allergin gör att inflammationer ständigt dyker upp . Droppar med cytostatika och andra smörjande droppar hjälper en del. Allt tillsammans gör att det är knepigt att få till glasögon . Min ögonläkare förklarar att jag kommer att kunna se bra ibland men lika ofta inte då jag har så många olika problem .

Får se hur lång tid det kommer att ta innan jag kan skriva här igen. Jag längtar efter att komma in till butiken igen.

[Victoria Home ]

Det kändes fint att komma hem i söndags. Mysigt att få rå om Vilma med en stor bamsekram så fort hon kom in genom dörren . Rosiga kinder och vinterkalla händer .behövde värmas upp . Så himla mysigt .

Jag känner mej upprymd men samtidigt rätt så sliten efter förra veckans Inköpsresa. Vi hade fantastiska dagar med hur mycket inredningsinspiration som helst .

[En lördagspaus på Pas d’ art]

Kvällar med gud mat och prat om livet .

[Middag på Kung Carl]

Så klart är både butik och cafe öppet alla dagar precis som vanligt.

[Victoria Home ]
[Givetvis har vi bullat upp med fluffiga semlor i vårt Cafe Victoria]

Önskar er en fin dag.

Kram Victoria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s