Nu blommar det!

Hemma igen, känns riktigt skönt. Vi lämnade ett hett Stockholm i går och i dag små-strilar regnet här hemma men jag gillar sommar regn.

[Under prydnadsapeln står den upostammade Dvärgsyrenen ”Palibin” ]

Det doftar så gott och det lämnar efter sej en otroligt ren och skön luft.Nu blommar det mer än jag hinner med att njuta av i trädgården.

[Klätterhortensian blommar friskt i parken]

Tänkte ägna dagens inlägg åt lite trädgård och planteringar.

Jag har varit trädgårdsintresserad i dryga tjugo år och precis som med allt jag sätter mej in så gjorde jag det till 110%.

Mycket mer förr än nu, men en del kunskap finns kvar.

[I parken är det tätt och det är bra,mindre ogräsrensning och det gillar man ju att slippa ]

Förr kunde jag kliva upp på natten och gräva upp en växt och flytta den ,för att jag kom på att jag planterat en perenn på fel plats (fast det kanske kallas nog för något annat än ”att ha ett starkt intresse” hehe). Men jag har aldrig påstått att jag är helt som man ska.

[Popcornen är på gång ]

I alla fall så plöjde jag trädgårdsbok efter trädgårdsbok på den tiden,för att insupa så mycket kunskap jag bara kunde och en del har som sagt stannat kvar.

En viktig del av trädgårdsarbete som jag alltid bär med mej är att plantera rätt växt på rätt plats.

Det vill säga en Funkia där skuggan finns, rosor och Lavendel är solen skiner och Jättedaggkåpa och Flocknäva där inget vill växa  och där det skall växa och täcka en yta fort.

[Här på den framsidan som ligger i norr är planteringen som jag gjorde om förra året. Nu växer här bara skugg älskande perenner och att det faller både löv och små prydnadsäpplen från apeln mår jorden bara bra av]

Det står alltid på den lilla lappen som är nedstucken i jorden när du köper dina perenner och buskar , fråga alltid personalen också så att det blir rätt.

En växt som får växa där de trivs som allra mest utvecklas, blir stark,växer och blir sitt bästa jag om den får stå på rätt plats.

Och det ör ju det vi vill, att växterna skall vara så fina och frodiga som dom bara kan.

Det här med jordmån är ju förstås också viktigt, är din jord tunn och sandig eller tung och lerig, vad behöver du tillsätta.

[Stjärnflocka en perenn som var utsedd till årets perenn för några år sedan . Växer och mår fint utan en massa lull lull och växtstöd .

Det gillar jag]

Nu blir det gymmet och en powerwalk efter att ha missat tre träningspass.

Försöker att inte tänka så mycket på det, det är lätt att få ångest annars när man missar pass men det har jag inte tänkt få, nope,nix pix, bara att köra framåt.

Ha det bäst var du än är.

/Kram Victoria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s