Dags för uteliv!

Gomorron på Er.

Blev lite si och så med mina trädgårdsfix igår.

Det är så mycket att göra så jag kände att jag inte visste var jag skulle börja, brukar vanligtvis inte känna så när jag tar mej an något, men den här trädgården, oj vad mycket det är att greja med.

Jag har ändå för några år sedan tagit bort massor av planteringar och istället gjort trädäck med plats för solsängar, lounge och spabad men det är som om jag i år inte kan se någon ände på allt som skall göras.

Löv att samla upp, kanske femtiosju trillioner stycken, perennaris från i fjol som räcker till säkert trettio skottkärror, gödsla, plantera i urnorna, gräsmatta att kratta (som tur är är den inte stor,)och gångar att fogrensa.Rekommenderar produkten ”hårdfog” om du är i lägga-gång eller stenuteplats-tagen.

Jag har bytt ut fogen på en av fyra gångar ,för två åt sedan satt jag och tog upp varje marktegelsten, skrapade den och kanterna den legat i rena och la tillbaka igen.

De tre nedre och längre gångarna kvar alltså..

Det blev rensning i grusområdet i parken i alla fall, sopade en del av gångarna, klippte lite perenna gräs Tuvrör”Karl Forester”, ett superbra prydnadsgräs förresten.

Det större betonghuvudet fick komma ut och rotskotten under stamympade Dvärgsyrenen ”Palibin” klipptes bort .

Hittade svart ”krukfärg” som den hette i glasflaskor i förrådet, som jag köpte under en resa till Skåne ,kan vara bra att ha tänkte jag då.

Nu kom den till användning, jag tunnande ut färgen med 50% vatten som det stod att man skulle göra och målade på de fyra gjutjärnsurnorna vid muren, blev riktigt fint.

Jag är igång i trädgården i alla fall ,det känns toppen.

Elsa blev dålig i sina kramper igen och fick ligga inne hela dan igår, stackars min stora lilla tjej.

I dag blir det ingen skola, att det aldrig kan bli bättre, blir galen när jag tänker på det,men det hjälper ju inte heller så mycket, för det har jag provat.

Idag blir det gymmet är det tänkt,sedan går jag och mamma en 6km promenad i löparspåret , går mycket bättre för mammas artros knä att gå där på den mjuka barken än på asfalt.[Har köpt en ny viktväst på 10kg ,från Casall toppen för att få lite extra styrketräning under promenaden]Efter det blir det att sitta här i loungen och jobba.

Önskar Er en riktigt fin start på veckan vänner.

/Kram Victoria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s