Det slog mej igen.

Sitter här hemma med min kaffekopp och funderar.

I går var Elsa så pass pigg att hon kunde vara i skolan, hon gillar verkligen att vara i skolan ,det är så anpassat efter hennes behov och utvecklingsnivå och vad hon gillar .

Det blir promenader i gåstol, plaska i vatten ,klinka på el-piano och baka på schemat.

I går kväll fick hon kramper igen med kräkningar,trötthet och allt annat som följer,hon är hemma från skolan idag och kommer säkert att sova större delen av delen, i bästa fall ,så kramperna inte kommer tillbaka.

I helgen när jag jobbade slog det mej igen.

En av våra unga,duktiga tjejer som jobbar på helgerna frågade hur gamla mina barn är och när jag svarade att Elsa är tjugo kom den logiska följdfrågan.

”Vilken utbildning går hon?”

”Hon går på tränings särskola och kan varken prata eller gå”svarar jag ,jag har berättat så många gånger om Elsa men ändå kommer tanken frågan ibland.

Tänk hur det hade varit om Elsa inte hade drabbats av sin kromosomavvikelse.

Hur hade hennes liv sett ut? Vad hade hon jobbat med och hur skulle hennes hem sett ut, vad hade varit hennes intresse?

Jag tycker att det är sorgligt när jag tänker på det här, hur hennes liv mest handlar om att överleva, sova och få sin medicin.

Tiden för glädje och skratt blir alldeles för få, men jag försöker att styra upp och ge henne så många stunder som möjligt av allt annat.

Tur att hon har så fina assistenter ,det är fantastiskt att se ögonblicken när kommunikationen går fram och hur lycklig hon blir när hon är så pigg att hon kan fokusera på stoj och skoj.

Tittar ofta på de här bilderna som jag tog för två veckor sedan och hoppas att hon snart kommer att få vara lika glad igen.

Solen skiner idag hörni, jag sitter och peppar inför dagens träningspass på gymmet,det värker både här och där i gamla skador men jag stretchar och går nästan en halv timme på löpbandet efter styrkepassen så blodcirkulationen kommer igång i alla muskler.

Efter passet brukar mamma bjuda på proteindrinkar eller kokta ägg och idag står det planering av morgondagen på agendan ,kommer att bli hur kul som helst , ser fram mot det.

[Hos mamma som precis satt upp en fin bild från Tove Frank ]

Ja just det , in och anmäl och kom på en riktigt mysig kväll med inredning,mode ,smycken,skor och trevlig samvaro .

Ha det gott hörni!

/Kram Victoria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s