Jag har dubbla känslor inför våren

Nu är våren på gång ,utanför fönstret hoppar en Talgoxe omkring i äppelträdet ,solen skiner och både jag och Vilma vaknade före väckarklockan, hur skönt är det inte med en dån morgon.

Elsa har också haft en skön natt och såg väldigt nöjd ut när jag kikade in hos henne alldeles nyss.

Jag har dubbla känslor inför våren annars, det pirrar i magen bara jag tänker på rabatten vid entren som jag gjorde förra året, alla funkior, storblad, ( som jag tror var Rodgersia podophylla) flera sorters ormbunkar och alla små Porslinshyacinter, kommer att bli så fint när de tagit sej.[Stjärnflockan är en favoritperenn ,hög ,tålig och skir,fin att ta in och sätta i vader också ]

Och hur ser min lilla park ut i år.

[Sensommar i parken ]

Det har redan börjat klia i trädgårdsfingrarna, samtidigt så gruvar jag mej  lite också inför allt arbete som väntar, måste ta bort den gamla komposten och bygga upp nya med pallkragar bakom den svarta stugan tänkte jag, men marken måste jämnas till och för det behövs en traktor.

Gräs/ogräsmattan bakom trädgårdsförrådet behövs grävas upp där skall det läggas stora betongplattor hade jag tänkt, husets krage av trä behövs målas igen så att jag inte behöver skrapa, skulle vilja få ner den där Tuja häcken mot grannen också.

Ganska typiskt mej det här, börjar med en känsla av ”gu va härligt”och ”vad inspirerande det känns” tills fler och fler projekt gör att det börjar kännas mer jobbigt än härligt.

Men än så länge är det massor med snö och tid att njuta av planering och drömma om våren.

Önskar Er en riktigt fin tisdag.

/Kram Victoria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s