På den tiden hade jag alltid tre julgranar hemma.

Hörni nu är det bara en vecka kvar till första advent och imorgon ser det ut att bli snö igen.

Idag skall julgranen kläs det känns som om väntan varit lång i år. Att klä granen är nog min absoluta jul-favoritsyssla och i år skall den gå i dova nyanser i grått, petrol, svart med en hint av guld.

Låter inte så spännande kanske,men i mitt huvud har jag redan sett att det kommer att bli super fint, lite elegant och soft skall det stå där  bredvid den nya soffan framför ljusinsläppet .

Det är första julen som jag har ljusinsläppen, det blir spännande att se hur granen ter sej i ljuset från den och hur det kommer att se ut utifrån.

Jag och Vilma brukar hjälpas åt att klä granen så skall vi även göra i år.

[Granen står naken och väntar på att bli klädd ]

Annars är jag inte  alls bra på att göra om och fixa med inredningen tillsammans med Vilma, nu har hon fyllt tio så det skulle säkert funka att hon får vara med på ett hörn, ja så får det bli nästa projekt som skall göras, om hon har lust vill säga och det vet man ju aldrig.

Men att klä granen är en perfekt syssla att göra tillsammans det har hon fått vara med och gjort de senaste fyra- fem åren. Jag är en sån som ärligt talat aldrig haft dagispyssel i granen, hur tragiskt som helst kan man tycka. Men jag  är en sån som till exempel en gång för så där tio-femton år sedan inte fick till rätta känslan i julgranen och jag kunde inte förstå vad som var fel. På den tiden hade jag dessutom alltid tre fullt stora julgranar hemma klädda i tre olika stilar, en uppe , en i utbyggnaden och en i vardagsrummet, jisses, ja ni förstår ju hur knasig jag är. Tillslut  ringde jag mamma och frågade om hon hade någon ide om vad som kunde vara fel på julgranen.

”Häng dit något handgjort” svarade hon.

De vita smällkaramellerna med bokmärken med änglar på åkte upp och vips blev granen tipp topp.

Så tyckte jag då, idag har jag bara en julgran(!?) sedan länge och ikväll skall den kläs.

Ja just det, vill påminna om våra galet fina Black friday erbjudanden i butiken.

Passa på att shoppa loss!

Ha en fin söndag på Er.

/Kram Victoria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s