FREDAG!

Ikväll blir det bio.

Tänkte gå och se Bridget Jones baby.

Gillar verkligen film och har alltid gjort det,enda sedan Holmsund hade en egen biograf och det är länge,länge sedan.

Uppe på ‘balkongen’fick bara åtta,tio stycken sitta,risken för ras var för stor annars.

Under balkongen fanns  vinröda sammetsfåtöljer i långa rader  och uppe på ”scenen” täcktes filmduken av draperier i samma röda färg.

Det var tider det ,med en förpackning fyrkantiga Nickel i ena handen den blå biobiljetten i den andra,biljetten som kostade tolv kronor och som det bara stod ett nummer på ,som jag sedan klistrade fast i det lilla anteckningsblocket där datum och titel skrevs under med snirkliga bokstäver,eventuellt också med en eller tre stjärnor som betyg för hur bra filmen varit.

Film ger mej  en stund med antigen spänning,iskalla rysningar,gapskratt eller några tårar,bara att bestämma vilket mood man är sugen på.

Ser gärna på film hemma också,men då på ett annat sätt.

Uppkrupen i soffan,några ljus i ljuslyktor är tända på det vita bordet,ute är det mörkt och stämningen kan bli hur magisk som helst.

Äntligen har jag grävt upp de stora växterna ur urnorna på baksidan,ja,gräva är rätta ordet,inte med någon liten planteringsspade inte no no,rejält skall det vara.

Med stora spaden i högsta hugg,klättrar jag upp på lilla muren för att komma åt bättre,tillslut släppte de sitt rotgrepp(finns ett sånt ord?)

Brukar oftast (alltid)bli ganska mycket, stort och många när jag tar mej för något,precis som min farmor alltid sa eller snarare gjorde,när hon ändå bakade sockerkaka så bakade hon sex sockerkakor.

Nu är alla jättar i alafall uppe ur urnorna och omplanterade i murarhinkar,funkar fint,lätta att flytta med sina handtag,svarta och,rymliga .

Tips!

Har plockat med mej massor av hinkar under alla turer till återvinningen,knackade bara lös betongen i botten,gick det lätt så fick den följa med hem.

Känner mej riktigt duktig,,klapp,klapp på axeln.

Har stora förväntningar på filmen ikväll, Bridget brukar ju leverera.

Kanske att det blir en liten karamellpåse under filmen för det man äter på  en bion räknas ju inte noll kallorier,zero,zipp,inga det vet ju alla.

Ha bästa Fredagen!

Vi ses

/Victoria

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s