En stickad lång kofta, en randig tröja & glöggmingel .

Nu startar jag julmusiken så fort jag börjar jobba här hemma. Drivning home for Christmas, The Christmas song och Have your self a merry little Christmas Favoriterna är många men för mej landar julstämningen bums när det spisas mysiga jullåtar .

[I hallen framför järnfönstret har en tunn granrisgirlang och en enkel hemmagjord girlang av torkade apelsinskivor och gröna sammetsband hängts upp]

Det är full fart i tomteverkstan nu. Det vill säga jag och i bland oxå Daniel står ute i pysselrummet på kvällarna och slår in julklappar. Det knåpas även i hop adresslappar och i bland (inte så ofta) lackas det. Ljuset åker fram som jag smälter lacket på och det doftar så gott och blir så fint med ett litet lackat sigill .

De tre julstrumporna till våra ungdomar som hänger bredvid julgranen har börjat att fylls med små paket . En paus lite nu och då i soffan med varsin glögg behövs mellan varven.

Det blev ingen julmarknad i år men det traditionella glöggminglet hos mamma var väldigt mysigt. Vi var fyra julsugna tjejer ( eller kvinnor, eller…kanske är det tanter som vi är) där mellan femtiotvå och åttioplus spelar roll .Mysigt var det i allafall. Vi pratade bland mycket annat om hur olka vi tar oss an julen och allt som följer med runt omkring.

Mamma som inte bryr sej ett jota om traditioner och att något (ska/bör) göras si eller så på en särskild dag eller tid när det borde göras. Den här kvällen var inget undantag. I vanlig ordning hade hon tänt alla fyra adventsljusen även om det var en vecka kvar tills det fjärde ljuset borde tändas.

Julgranen var magisk och endast klädd i sina små lampor och på väggen när man kommer upp från trappan hängde en enorm julkrans med belysning. Hyvlade pepparkakor, glögg och små croisetter fyllda med het ost. Det är min mamma det, Stämningsfullt uppdukat och en mysig känsla . Men det allra viktigaste för mamma var att få prata och lyssna på oss. Helt befriad från oskrivna regler och måsten. Underbart om du frågar mej.

I Victoria Home har det kommit in ur fina tröjor. Kolla in den här stickade underbara randiga .

[Stickad randig tröja [800kr]

Den här ska jag flytta in i helt fantastisk ljus halvlång stickad kofta.

[Gosig lång stickad kofta [1200kr]

Välkommen in i våra elva rum och kök!

Vi har laddat vårt mysiga Cafe Victoria med goda grejer.Nybakade bakverk, matiga mackor, sallader och en hel meny med varma maträtter.

Önskar er en fin decemberdag.

/Kram Victoria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s