Surströmming och Philodendron

Surströmming vänner, är ni för eller ruskigt mycket emot. Det brukar vara antingen eller.Själv så älskar jag surströmming. Med vispad grädde och kokt potatis, bara så.

I går bjöd mamma hem mej och vi delade en burk strömmingar. Galet gott och en väldigt mysig kväll i hennes uterum.

I dag ska jag fortsätta beställa hem stämningsfullt och ovanligt julpynt till Victoria home. Jag vet, det är galet att hålla på med jul i slutet på augusti men ska allt fint hinna komma till butiken i tid så gäller det att ligga i.

[Adventsljusstake som kommer till butiken under hösten]

Sitter i vardagsrummet och skriver idag, kollar på den tuffsiga Philodendron i fönstret.

Är inte så konstigt nät man vet vilken resa den har gjort, Det började med att den var gigantisk och stod i utbyggnaden högt upp på en stor piedestal. Plötsligt tappade den livsglädjen skulle man kunna säga (eller det var väl så att den inte fick ny jord av mej…) Well, well den åkte ut i garaget, det var sen höst så där fick den stå under vintern innan jag skulle kasta den på komposten när våren kommit.

[Till höger kikar den fram under sin prakttid förra året]

Den fick väl en och annan skvätt vatten under vintern där i garaget. Våren och försommaren kom och nu skulle den kastas. Men precis när den skulle upp på skottkärran ser jag massor av små gröna blad sticka upp ur jorden hmmm.

[Hemma]

Ah! Plockaade upp och delade på den skraltiga plantan till flera mindre, hittade en säck med planteringsjord för utomhus. Den får duga (om dom inte klarar sej så finns ju alltid komposten.)

Fördelade i två avkapade hinkar ställdes de små delade skotten in i pysselrummet i garaget. Här har dom vattnats och vuxit under sommaren och vips så har dom tagit fart. En lika stor kruka står i utbyggnaden och frodas.Kul ändå när det funkar trots risiga odds. Heja växtkraften!

Sista augusti idag hörni. Klar luft prassliga löv och solen skiner, välkommen september !

Önskar er en fin dag.

/Kram Victoria

2 reaktioner på ”Surströmming och Philodendron

  1. Haha. Jag har oxå svårt att kasta blommor som lever, vilket resulterar i flera plantor ”på tillväxt”. Många har överlevt från mammas tid, så de har hunnit bli omoderna och moderna igen. Varje höst bestämmer jag att nu åker de i komposten, men det har inte hänt än.
    Ha en fin vecka!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s