Några trädgårdstips!

Japp,då var jag i gång mer på riktigt. Med trädgårdsarbetet alltså. Ytterligare tre timmar av rensning i planteringar och grus. .Matbordet av teak sopades av och fick ett varv teak olja på sej.

Här kommer ett tips runt Lavendel. Jag har klippt ner dom nu men bara de torkade blomställningarna . Här i zon 5 behöver man vara försiktig med beskärningen av den här doftande busken. Mina har stått här i ungefär tio år nu. Väldränerat och skyddade här mellan huset och garaget . Planteringen ligger under apeln och får värme från skifferstenen uteplatsen .

Den gamla dvärgsyrenen ”Palibin” hade brutits av av det tunga snötäcket så den sågades ner. Det är inget jag hetsar upp mej över ,nä nu får de gulliga vårlökarna komma fram i rampljuset i stället och nu när det finns plats så kanske några fler Lavendel ska ner här i sommar.

Med värkande ländrygg tog jag min skottkärra och stånkade vidare till framsidan av trädgården .Nu skulle gruset i hörnet under den falska fläderbusken rensas .

Här kommer ett till tips :När ni täcker marken med grus eller marksten så lägg ett tjockt lager tidningar under markduken. Tidningarna kväver och stoppar allt ogräs som kommer underifrån .Sedan var det dags för rensning under planteringen av den gamla rhododendron busken under vardagsrumsfönstret . Hasta la vista ! Rafs,rafs som en tornado dras fjolårsskufs upp . En Tuva med ett högt prydnadsgräs klipps ner med sekatören ,ops! Tydligen även sladden till ljusslingan som ligger på busken tydligen ,hmmm.

När tre timmar gått och jag börjar känna mej nöjd med dagens trädgårdsarbete ropar Vilma att hon är sugen på middag .

Det känns underbart att utelivet har startat på riktigt nu .

Ha en fin start på veckan vänner .

/Kram Victoria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s