Ett äventyr

Hej på er kära vänner så här mitt i julstöket.

Urna [1100kr] lykta [169kr]

Imorse gick jag gick runt och checkade av all julmat som ska inhandlas innan jul. På riktigt hörni, visst är det ett äventyr (om jag ska uttrycka mej milt) att handla i mataffären nu för tiden.

Handla mat är något som man ju gör så sällan som det bara är möjligt nu för tiden.Lägg till :så snabbt som det bara går och som grädden på moset lägger:ett gäng stresshormoner.

Som sist när jag var i mataffären. Siktet var inställt på några apelsiner. Nej!en man han fram till apelsinhögen, okey jag hoppar över det inköpet .

Mot pepparkaksdegen, går en lång omväg förbi charken sträcker ut näven och hugger en korvring snabb som en kobra i förbifarten.Den stod inte på listan men lite korv går alltid ner . Ställer mej bakom hyllan med ketchup. Som ett hungrigt lejon iakttar en antilop, väntar på att det ska bli tomt vid pepparkaksdegen.

Nu, och där! Yes! Två degar åker ner i korgen. Mot Kefiren med hallonsmak (bra för immunförsvaret ), spanar som en örn (som ser ruskigt dåligt) var är den, var är den… hittar den inte …fort ska det gå. Det är många hyllmeter med yoghurt och fil i affären, blicken landar tillslut på…långfil…hmm får bli långfil.

Jag går snabbt som en vessla mellan hyllorna för att parera andra människor och där framme är målet :kassan.

Just det ja! marshmallows ville Vilma ha. Hugger några påsar precis innan en liten pojke kommer mot mej med samma mål i sikte . Upp! Snabbt smiter jag från hyllorna med godis .

Jag siktar kassorna längre fram, bara en person framför mej. Japp,håller mej långt ifrån. Ah!tändare skulle jag ha också. Som en nervös talgoxe irrar blicken över rakhyvlar och tuggummin vid kassan, här brukar ju tändare finnas… hmm …inga tändare… men där! Tändstickor,en stor ask får det bli!

När jag betalt och spritat mina gummihandskar än en gång drar jag fram min knöliga tygpåse ur fickan. Drar med mej bilnycklarna som flyger i väg till högen med ved och tändvätska . Där står en något äldre herre sm ska välja ut den bästa vedsäcken . Jag ställer mej i skydd av pappbiten som sitter mellan rullbanden där man packar sina påsar . Åh jädrar nästa kund är på väg mot mej . Farbrorn med vedsäcken hinner precis gå med sin säck.Phu! Där ligger nycklarna mellan två vedsäckar . Jag spritar händer och nycklar än en gång . Pular ner korvring,marshmallows, en stor ask tändstickor,två liter långfil och pepparkaksdegen i påsen .

Skyndar ut mot bilen,nästan framme nu…halkar till på den blöta isen,hugger tag i handtaget på bilen precis som fötterna glider i från varann i en ruskigt osmidig spagat . Hoppsan! Jag återfår balansen.Herregud som Papphammar på hal is. Men det absolut viktigaste:igen såg!

Blev en för mej en ganska typisk handling i mataffären i december 2020. Inte så mycket som jag skulle ha men en del annat som det visade sej bra grejer.

Vi fick en jättefin och rolig fjärde advent med vår lilla bonusfamilj.

Korvgrillning vid pulkbacken …

Och ännu ett mysigt pepparkaksbak !

Ha en fin måndag hörni .

/Kram Victoria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s