Inte särskilt lagom nånstans faktiskt.

Hej Juni! Plötsligt är sommaren här . Så magiskt härligt .Det behövde vi nog alla.

Jag har ju aldrig påstått att jag är särskilt lagom ,på nåt vis ,alls …faktiskt . Många är gångerna så jag fått tips att jag kanske borde ta det lugnare och inte var så hastig .

Det hade ju varit praktiskt ibland ,till och med skönt ,men,men .

Fast jag måste erkänna att jag blivit bra bra mycket lugnare och slöare än jag varit men allvarligt, är man helt okey liksom ,ibland så funderar jag hur det står till …hehe .

På baksidan av huset har jag min oas.

Som häromdagen då jag efter jobbet åkte och tränade. Efter träningen passade jag på att köpa fyra stora prydnadsgräs som skulle planteras på framsidan av huset (endast tre gräs kom med hem men ändå …)

Ser väldigt fjuttigt ut men gräsen (Glansmiskantus) dom nu är 50cm ska bli ytterligare 1 meter höga.

åsså några kryddväxter och sallad som skulle få växa i plåtlådorna vid grillen.

Men först , på med arbetskläder och trädgårdshandskar . Där bakom skärmväggarna mot skogen skulle de städas och röjas.Sopsäckar som car fyllda med trädgårdsavfall och som efter år av glömska nu börjar förmultna tömdes och hamnade på komposten .

Vid loungen börjar prydnadsgräset Tuvrör ”Karl forester” ta fart.

Mängder av bråte, grenar , en hög med betongbitar från ett gammalt sprucket gjutningsprojekt , spillbitar från byggnationer och en parasoll som var fräsch i början på sekelskiftet,fyllde sakta men säkert den stora släpvagnen. Släpvagnen med kåpa som efter några timmar var så fylld att den inte längre gick att stänga .

En ny fantastisk parasoll ,som även finns i butiken .

Som tur var hjälpte både min mamma och pappa till att åka till återvinningen och tömma vagnen på eländet .

Tillbaka hemma ser jag påsen med prydnadsgräsen.Lika bra att plantera dom nu när jag ändå är igång liksom ,tänkte jag.

Och där står jag med vattenslangen i handen ( som hela tiden får nya hål och fortsätter att blöta ner både mitt ansikte och kläder som snabbt blir obehagligt kalla och våta).

När gräsen planterats och vattnats (rejält ) droppar det från håret som börjat lossna från hästsvansen och hänga i långa droppande slingor . Jag drar bak hårtestarna och vilar nu blicken på min smutsiga bil som står på uppfarten .Lika bra att tvätta av den lite snabbt,då jag ändå är igång !

Mellan varven öppnar jag ytterdörren och ropar till Vilma att mamma alldeles snart kommer in. Jag ska bara…

Krukan på bron (som nu ändå inte har nåt gräs) kan jag lika gärna ta bort… minst fyrtio kilo kruka ,exklusive jord,(som fick dränka de stackars Höstaxen som råkade stå precis där den jorden med mycket möda hälldes ut.

Stånkandes bar jag den urtunga krukan från helvetet till baksidan av stugan,åsså fatet som krossades då slängde det lite försiktigt bredvid för där fanns bara mjukt ogräs (förutom en sten då som knäckte fatet i tusen bitar …)

Japp! Jag slår händerna mot varandra . Det var det !

Tillbaka på framsidan igen kommer Vilma med cykeln fylld med en uppblåsbar fåtölj, en märklig luftmadrass och några blöta filtar .

Glad och med väldigt våta jeans .

”Jag har varit och badat! Kan vi beställa kläder till min skolavslutning?”undrar en uppspelt Vilma .

Klart vi kunde . Skulle bara hänga tvätten som legat alldeles för länge i tvättmaskinen först. Och när jag lix var igång så kunde jag lika gärna tvätta arbetskläderna och resten av kläderna i tvättkorgen också .

Kläderna blev beställda och vi hann nästan se hela favoritprogrammet ”Vem bor här ?” Innan det var dags att säga godnatt .

Från utbyggnaden går jag rakt ut till baksidan .

Känner ni igen er? Så hör kan det vara när man är en som är allt annat än lagom . Men så är jag inte alltid ,med åren har de slappa dagarna ökat markant men det är alltid lika härligt när jag har såna här dagar då saker blir gjorda av bara farten.

Och mitt kvarglömda fjärde prydnadsgräs stod dagen efter kvar vid kassan i blomsteraffären. Det kommer att planteras på baksidan ,precis vid statyn vid det stora trädgårdsbordet .

Ta re lugnt vänner och sköt om er!

/Kram Victoria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s