Härligt med barn ändå

Idag är det söndag och regnet strilar utanför,det är så himla härligt att sitta inne och mysa med Vilma i huset .I går jobbade jag i butiken och cafeet,sjukt vad fort tiden går fort när man har mycket att göra.Många maträtter ,sallader,mackor och bakverk serverades i vårt Cafe Victoria.

[Cafe Victoria]

I Victoria home var det mängder av gulliga kunder som hittade sommarens kläder,kul att så många upptäckt vårt fina klädsortiment. Lampor och keramik är två andra populära och handplockade inredningsdetaljer som många upptäckt hos oss.Har äntligen fått påfyllning av den här otroligt fina keramiken.min personliga favorit.Delarna som finns i den här serien är mattallrikar ,frukostskålar,assietter och salladsskålar. Idag har vi öppet både cafeet och butiken mellan 12-16. Välkomna in och njut av dagen.Jag är så himla glad över att jag har min älskade dotter Vilma,hon fyllde 12år i våras.

Det är så roligt att höra hennes tankar och hur hon resonerar i livet .

I bland är det väldigt solklart och jag förstår precis hur hon tänker och ibland känns det som att jag inte förstår ett smack.

Oftast så låtsas jag att ”jag förstår precis” Efter att hon förklarat för den här tröga mamman för tredje gången .

Det är ju det här med läxor också…

Inte känner jag mej smart så där oerhört ofta måste jag erkänna .

”Stormaktstiden i Sverige”

Är vad nästa prov ska handla om.

”Sweet lord,”tänker jag.

Jag har inte den minsta susning vad det handlar om.

Det kändes verkligen att det var sjukt många år sedan jag gick i skolan.

Min,som vanligt småstressade dotter, sitter som på nålar och småhoppar mittemot mej vid köksbordet:

”Mamma,ställ en fråga då.”

”Mmm” mumlar jag och försöker snabbt som ögat att ögna igenom de fyra sidorna med text.

”Mamma,ställ en fråga då”,fortsätter Vilma med munnen full med kvällsmacka.

Provet om den här stormaktstiden kommer att ske tio dagar senare.

Mmm känner jag,det här blir spännande…

(Kan inte för mitt liv begripa var hon fått sin hetsighet och dåliga tålamod från…?Ha ha)

För den som vill veta så utspelade sej i iallafall stormaktstiden på 1600-talet då Sverige var stort både till ytan och ekonomiskt.

Hade jag ingen aning om.

Kul att få lära sej nya saker ändå,känner jag.

Och drottning Kristina hörni! vilken girlpower.

Jag och Vilmas pappa hjälpte henne med pluggandet så gott vi kunde och tillslut satt allt som ett smäck kändes det som.

Nu har provet gjorts och jag var så nyfiken på hur det gått,svaret när jag frågade blev föga imponerande .

”Men det vet väl inte jag,vi har inte fått tillbaka det än”sedan skuttade hon med lätta fötter uppför trappan med kompisen fnissande tätt efter.

Frågan handlade mer om hur det kändes när hon gjorde provet,om frågorna var svåra och så,men så långt hann jag aldrig förklara innan hon var på övervåningen dansande till en ny poppig låt som jag aldrig hört .

Härligt med barn ändå.

Kram på Er alla fina.

Ha en skön söndag på Er.

/Victoria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s