Det har gått fyra månader nu.

Det har gått fyra månader sedan den där natten i juli då läkaren ringde mej på och med en lugnt röst berättade att ”Elsa har gått bort”.

Milde himmel,ord jag aldrig ville höra,ord som skulle förändra allt och en bedövande sorg som skulle kännas en väldigt lång tid.

Reflekterar återigen över hur mycket som hände i livet på 1år och 10 månader .

Från att vi var fyra i familjen hemma i huset och dessutom alltid hade assistenter runt oss,apoteksbesök varje vecka,oroliga ambulansfärder till sjukhuset varje månad.Ständigt sökande efter läkare på telefon för nya recept,dietist som beställde sondmat och vårdcentralen där vi hämtade kompresser,spypåsar och ”gasbindor” till Elsas fötter. Alla hjälpmedel som skulle fungera, rullstolar,liftar,toastol,blöjor galet mycket att hålla reda på.

Dessutom lillasyster Vilma som förstås fick sin uppmärksamhet med allt vad det innebär för en tjej med mycket hjulningar,dans och spring i benen.

Med skola,kompisar,gymnastik och bus.

Som tur är kommer ju fortfarande Vilma till mej varannan vecka ,men annars är det tyst,lugnt och annorlunda här hemma.

I alla fall den vecka som jag är själv.

Missförstå mej inte.Jag tycker att det är skönt att vara för mej själv.Det har jag alltid tyckt och just nu behöver jag tiden till vila och återhämtning efter 20år av galet mycket att hålla reda på runt Elsa med oro och alla beslut som ständigt skulle tas.

Nu har det gått 4månader och jag saknar henne varje dag,tänker ofta på sista gången jag träffade henne och jag berättade att.

”Vi ses lilla gumman,vi ses nästa måndag när jag kommer hem från resan och du från sjukhuset”

Hon tittade frågande på mej.

[Vilma och Elsa]

Nu blev det inte så.

Blir lika ledsen nu när jag tänker tillbaka på den stunden och undrar om det kommer att kännas mindre sorgligt någon gång.

Nu ska jag torka tårarna och promenera till gymmet med mamma sedan blir det långpromenad,brukar kännas bra att avsluta träningen med en lång promenad,ger tid till tankar och reflektioner över livet.

Ha en fin dag på Er alla fina.

/Kram Victoria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s