Köksdrömmar

Gomorron på Er fina ni.

Älskar morgonljuset att känna att våren faktiskt är på väg,att få snick-snacka med min Vilma under frukosten, hur många kloka tankar har inte en elva åring.

[Vad vore livet utan ”musicaly”,musik och kompisar som man kan ringa till ]

Vi har börjat prata om vad vi är tacksamma över varje dag, att vi har varandra och att vi ser fram mot sommaren och alla äventyr som väntar har kommit upp.

”Att alla i familjen är friska är jag tacksam för” säger Vilma ”ja förutom Elsa då, men hon ligger i alla fall inte på sjukhus idag”

Jisses alltså, så sant ,mysigt att hinna med en fin stund.

Fast just idag är Elsa hemma från skolan, hade kramper i natt så jag hoppas att en dags sovande räcker för att hon skall bli pigg igen.

I cafeet har äntligen den sista modellen av fina nya stolar kommit, jag gillar att de är enkla med modern touch ,dessutom är tyget av sammet, de kromade benen är ett material som är på gång i inredningsvärlden, kul med nya material.

Självklart kan man köpa med sej en stol hem från butiken.

Och kök, nu hoppar jag hej vilt mellan ämnen , men hörni hur mycket kan man inte prata om kök.

Mitt gamla men ganska genuina kök från när huset byggdes 1974 är av valnöt och målat i vitt för ett antal år sedan, de marinblå kaklet byttes ut till vitt 5x5cm och ny kyl och frys kom på plats , de svarta plåtarna på den gigantiska fläkten ovanför köksön blev klädd med  rostfri plåt och en vin kyl sattes in i slutet av den ena bänken.

Sedan har det stått ganska stilla i kanske tio år.

Drömmer om svarta självstängande stora lådor istället för djupa skåp (som jag aldrig vet vad jag har längst in i)och att ta bort överskåpen och byta kaklet.

Men det får vara en dröm än så länge, men det jag har gjort som faktiskt lyfte köket mer än jag trodde var att byta ut de rostfria knopparna mot de här finingarna från House doctor som vi fått in i butiken.

Är hur nöjd som helst, blev så fint mot den nya kranen också.

Nu blir det gymmet.

/Kram Victoria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s