Nu sprudlar julen i hela mej

Nu sprudlar det i magen.

Dukningen av julbordet är precis klar .

Jag känner julen i hela kroppen och när jag gör det kommer mina barndomsminnen tillbaka.

Vi åkte ju alltid till Sundsvall över jul när jag var liten, hela min släkt bor där och på julaftonsmorgon varje år packades mersan (pappa hade alltid mercedes på 70 och 80-talet  )och nu var den ljusblå och full med julklappar.

Vi klämde in oss i bilen ,jag storebror Jörgen,mamma och pappa.[Bild från Pinterest ]

Det var mörkt utanför bilfönstret, snön kantade vägen med höga plogvallar, jag och min Jörgen låg i baksätet (det här med bilbälte var inget man använde i baksätet på sjuttiotalet) och tittade upp mot den stjärnfyllda svarta himlen och säkert lyssnade vi på en och annan jullåt på radion.

Tillslut kom vi fram till mormor och morfars lilla hus uppe på kullen utanför Sundsvall.Det första jag gjorde var att vrida upp den lilla vita kyrkan som spelade stilla natt .

Kyrkan stod i kallfarstun och spelade och när vi kom i den lilla stugan stod mormor och morfar där med mormors hemlagade julbord som hon lagat under hela veckan innan i det lilla köket.

Det doftade julkryddor och gran och i den öppna spisen sprakade elden , bordet var dukat med röd duk och det gamla porslinet , ljusen är tända och julen var där.

När vi några timmar senare ätit och öppnat paket kramade vi mormor och morfar  och åkte vidare till farmor och farfar som bodde bara nån mil bort.

Där väntade min kusin Helena, mina farbröder, min faster och farmor och farfar , Kalle var igång och vi slängde oss ner på golvet framför tv:n.

När det blivit kväll och vi ätit julmiddag knackade det hårt på dörren.

Jag och min kusin sprang och gömde oss längst upp i den knarrande trappan men efter en stund vågade vi komma ner.[Min kusin Helena och jag dansar med mamma ,självklart hade mamma sytt min fina julklänning . Kanske inget man skulle göra idag ,men mamma var en hejare på att sy redan då]

Där stod tomten och hans tomtekompis med säcken full av klappar.

Jag är så tacksam för alla fina julminnen jag fått och nu försöker jag ge mina flickor (och alla som vill )många fina julminnen.[Dagens första julklapp …]

Önskar Er alla en fantastiskt skön jul.

/Kram Victoria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s