Tinghuset

Jag gillar att slå in paket, det har jag nog gjort ända sedan jag som barn stod i mammas affär Tinghuset som fanns i huset bredvid där vi håller till nu .

[Hemma hos mej ]

I Tinghuset sydde mamma upp gardiner, där satt hon och hennes personal vid symaskinen och sydde dagarna i enda, hon erbjöd också presenter och heminredning.

Där tillbringade jag många kvällar bland spetsar, skomakarlampor och karameller.

Minns att jag tyckte det var otroligt mysigt att gå runt bland hyllorna med tomtar, änglar och ljusstakar och jag kan minnas smaken av sockerkristyrerna med bokmärkesänglar på och polkakaramellerna som stod i stora glasburkar på kassadisken bredvid den gigantiska gamla kassaapparaten.

Nu trettiofem år senare när jag står i butiken och slår in paket både som julklappar och till födelsedagar, inflyttningspresenter och gå-bort paket kan jag känna hur det kändes då i Tinghuset när jag var liten.

Nu när jag har julstämning vill jag passa på att ge några fina present och julklappstips.

Här kommer det.

Till den matlagningsglade.

[I vårt tofte rum ”köket” hittar FU både mortlar,kryddor ,keramik och snygga skärbrädor ]

Till den inredningsintresserade.

[Fina bilder ,lampor,kuddar och inredningsdetaljer]

Till de nyinflyttade.

[Speglar förgyller ett nytt hem i ett nafs ]

Till den som gillar mys hemma.

[Kuddar,fårskinn och fina dukar mjukt och härligt]

Till den som du inte riktigt vet vad du skall hitta på har vi presentkort ,en fantastiskt bra idé som också gäller i vårt mysiga Café Victoria.

Det här var ju bara toppen av isberget om jag säger så, vi har hela elva rum & kök i butiken fyllda med heminredning, lampor, kläder, skor, smycken, köksdetaljer och massor av juliga härligheter förstås så det finns galet mycket att välja mellan men jag hoppas att ni kanske fick lite julklappsinspiration iallafall

Ha det fint.

/Kram Victoria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s