Bussiga klubben hos mamma

I går fina ni var den bussigaste av klubbar i gång igen kan jag lova.

”Bussiga klubben” är fem tjejer som träffas en gång i månaden hemma hos varandra så det brukar bli en uteträff och en inneträff var varje år .

Vi har träffats i tror jag det blivit femton år ,då vi hjälpt varandra med allehanda göromål i våra hus.

Vi har tapetserat, målat väggar, tak  och möbler , grävt rabatter, rensat ogräs, flyttstädat, skissat på trädgårdar och massor med annat som vi behövt hjälp med.

Vi är alla väldigt intresserade av både inredning och trädgård och tipsar och inspirerar gärna varandra .

I går var det dags för träff hos mamma , hon bjöds på kantarellsoppa och till efterrätt äppelkaka med nötter hur gott som helst .Alltså oj vad mycket man kan hinna när man är fem stycken duktiga och händiga tjejer, skåpet som stod nere i sy rummet  blev svartmålat och fick en ny plats uppe i vardagsrummet istället,gu’ va fint det blev.

Nere i sy rummet kom tapeten kom upp hyllor och väggar blev målade mörkt grå (NCS 8000),hur läckert som helst.

Passar min snart sjuttio åriga mamma perfekt , jag har ju nämt det förut och vill berätta om mamma igen , kära nån! Vilken annan äldre kvinna skulle få för sej att inreda så här, tror inte att det är så där himla vanligt.

Det är så inspirerande och kul att mamma fortfarande tycker att det är lika kul och att hon är lika impulsiv och passionerad och framförallt ha ett lika bra öga för heminredning nu som när hon öppnade sin första butik Tinghuset 1976.

Mamma är fortfarande många gånger före sin tid.

Hon har aldrig stannat om jag säger så, mamma är inte nostalgisk och har inte en enda möbel eller inredningsdetalj som är äldre om jag säger så, hon älskar förändring precis som jag (fast ännu mer tror jag).

Tjopp tjopp så har hon köpt en tapet och färg , målartvättat och börjat måla om möbler och flyttat och gett bort möbler som inte passar längre (och jag fick påfyllning  med vaser, krukor och porslin till min stora loppis som jag kommer att ha hemma i garaget i november, bara en sån sak)

Som trappan som hon målade svart här i höst, bara så där, är så himla avis ,skulle också vilja ha en svart trappa, men jag har min hemska heltäckningsmatta som måste bort först och nya plansteg skall läggas på, men sedan…oj oj den dagen tror att både trappväggar och trapp kommer att bli svart hemma.

I dag skall mamma måla golvlisterna och fönsterbrädan klart och sedan skall det nymålade svarta skrivbordet och den svarta soffan in åh va snyggt det kommer att bli när det är inrett och klart, självklart kommer jag att ge er en uppdatering här.

Kram till Er finaste och bussigaste tjejerna i klubben också , så kul och mysigt att träffa er alla , precis som vanligt.

Thingeling .

/Kram Victoria

 

5 reaktioner på ”Bussiga klubben hos mamma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s