Woodland

Det är så himla skönt att vara nöjd!

Jag har skjutit upp projekt plantering-vid-entre hela sommaren. men igår var det som om lusten och inspirationen fanns där.

Det här området nedanför Elsas fönster och tvättstugan har jag gjort om tre gånger nu sedan jag flyttade till huset för femton år sedan.

Det har varit en skog av Rosenhallon som Bussiga klubben hjälpte mej att gräva bort två stycken Rhododendron planterades, marjken runt om täcktes med tidningar och sedan barkduk som täcktes med mörkgrått grus.

Några år senare hade den gamla apeln som står på andra sidan gången täckt gruset med löv och sina små äpplen som den släpper varje höst som med tiden förmultnar.

Några år senare kom jag på den brillianta ideen att täcka allt än en gång och lägga ut vita stenar ( för att få hörnan lite ljusare då den ju ligger i norr ,)ni vet såna som man köper på påse i plantskolan.

Många påsar blev det.

Nu har det gått några år till och i våras insåg jag att det inte är en bra ide att försöka motarbeta naturen.

Då kom jag på det!

[Skuggblad som finns i olika varianter ]

[Funkia eller Hosta superenkla perenner som kommer upp i slutet av Juni och finns i hundratals sorter]

[Strutbräken en sorts ormbunke ,ormbunkar finns det många sorter av ,den här med en strutaktig form ]

Woodland, passar super här, skuggigt och med mängder av löv  som varje år faller och gör jorden fuktig och maskarna glada.

Det här borde funka.

Så igår var det då dags! Alla (eller nästan alla) vita stenar kördes i fyra lass med skottkärran till parken och baksidan till den övre planteringen där jag precis tagit bort det döda körsbärsträdet och täckt även denna plantering (som var täckt med ogräs) med tidningar och barkduk, där fick stenarna hamna.

Några ormbunkar (Spetsbräken)grävdes upp och delades, fyra Hosta,tre Skuggblad och de två inköpta Hosta som stått och väntat hela sommaren  sina plastkrukor.

Vilken lycka känner jag ,det ser inte mycket ut just nu men det här kommer att bli så himla fint när allt vuxit till sej så att det är helt täckt med gröna sköna växter.

När jag vattnat allt var det lika bra att klippa gräsmattan , beskära Måbärshäcken i parken, den långa häcken av buskar som jag glömt namnet på och klippa ner Jättedaggkåpan som börjat hänga ut över gångarna.

Japp, fyra timmar senare var allt klart, nu skall jag lyfta upp och dela en stor ormbunke till, plantera om och sätta en liten planta till i den nya planteringen.

Ha en fin Måndag på Er.

/Kram Victoria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s