När man längtar…

När jag längtar efter sommaren är det inte solen och värmen i första hand som dyker upp i huvudet utan det varma sommar regnen, de ljumma dropparna som landar i ansiktet och förstås det sköna i att få gå in och bli torr krypa upp i soffan,bläddra i en tidning och lyssna på regnet mot takfönstret ,det är några av de bästa stunderna på sommaren tycker jag.

Men det är klart att slappa under soliga dagar i solstolen eller ligga och dega i skuggan i loungen ,äta goda middagar vid det stora trädgårdsbordet i kvällssolen  uppe på skifferaltanen ,eller ta små promenader på de solvarma gångarna i min egen lilla mini-park inte heller är så dumt.

Min före detta granne och jag är väldigt olika, det förstod jag när hon för många år sedan glatt klev ur bilen och berättade att nu ,nu äntligen hade hon köpt sin korsordstidning så att hon skulle ha något att göra under semestern.

Ibland skulle det vara väldigt skönt att inte ha fler planer under sommaren än en korsordstidning.

Jag tror aldrig att jag kommer dit.

Har  lite svårt med det här med att vara stilla, jag kan liksom inte låta bli att se allt som behöver göras och alla härliga planer som poppar upp på hur mitt sommarliv blir så skönt och bekvämt som möjligt här hemma,jag drömmer om en lång ,tät och halvhög häck av Tuja, ogräs behöver rensas i  alla planteringar, fogarna mellan skifferplattorna blir så sköna att gå på utan grästuvor och äppelträdens grenar börjar växa farligt nära ögon höjd i gångarna och behöver beskäras,om jag målar utbygganden i år så behöver jag inte skrapa bort färgen innan utan bara tvätta den innan jag målar.

Jag vet att man aldrig blir klar när man bor i hus, det tar liksom aldrig slut på projekt och ibland måste jag bara njuta av allt som faktiskt är klart och bara sitta eller ännu hellre ligga ,i alla fall en dag nu och då.

Nog är det härligt med några regniga dagar mellan varven ,omväxling förnöjer, tycker i alla fall jag.

[Riktigt sköna tvålar som precis kommit till butiken ,Sesame srub,AloeVera och Pineapple [59kr]

I dag blir det en fin dag i butiken, med regnet utanför  skall jag fylla på alla Morsdagstipsen och tända massor av ljus och efter en bakad potatis med kycklingröra till lunch blir det en Sommarbakelse med vispad vaniljsås.

Vi kanske ses.

Ha det fint vänner.

/Victoria

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s