Popcornsfredag !

Har ett litet grönt tips till helgen för alla som är lika sugna på växter som jag är just nu! Det enklaste, enkla och nästan helt gratis. Det behövs bara jord ,spelar ingen roll vilken, och majs (popcorn) den sorten som vi använde på 70-talet, i kastrull med smör i och som fick poppa tills det var så fullt av popcorn att locket ramlade av. Inte mikro eller saltade alltså. Lägg i blöt  i ett dygn ungefär, ibland har jag planterat utan detta moment och det kan funka också . Fyll ett kärl med jord, inte alltför tunt ,ca 10-15 cm och strö ut popcornen på jorden , vattna lätt och strö ett tunt lager över. Ställ på ett lite varmare ställe ,vid ett element . Nu är det bara att vänta, men inte länge , jag lovar , om bara några dagar kommer det dyka upp gröna , gräsliknande skott . 

[Hittade några bilder på nätet hur dr ser ut efter två -tre veckor ungefär ].                                      När risken för frost är över i mitten av Juni (fast jag brukar aldrig hålla mej längre än slutet av Maj)planterar man ut de gröna smala skotten , kan vara bara att avhärda en vecka (bära ut plantorna på morgonen  ,ställa i ett skyddat ,skuggigt ställe  och ta in dom på källen)Man planterar dom inte i första hand för att få majs , men det kan bli skörd om man har tur och att sommarvärmen dröjer sej kvar efter Augusti. Jag planterar majs för att växten är så fin, hög, maffig och väldigt lättodlad. [Här är några som blivit höga och fina !].                              Tänkte att de  kommer att bli maffiga i några stora urnor i trädgården. kanske i loungen, eller uppe vid muren. Testa !          I går satte jag mina (och såklart har jag inte satt ett och ett frö i små krukor utan femhundrasjuttiofyra tusen stycken i tre stora hinkar och för säkerhetsskull även några extra plastkrukor med sjuttioåtta stycken i varje) Det får ju aldrig bli för lite ni vet.                                                                                                                                                         Nu har jag tagit bort alla fårskinn här hemma, känns både vår-fräscht och lite skönt naket.

Några nya kuddar eller  plädar kanske.

På tal om mys ,så har de mönstrade korgarna kommit till butiken.    Fina både som krukor och till förvaring i badrummet ,hallen eller varför inte ute på det stora trädgårdsbordet.

Kanske sätta en kruka med majs i !

Ha en fin Fredag

/Victoria

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s