Födelsedagen

Elsas kalas blev riktigt mysigt,med Elsa i mitten av allas uppmärksamhet.

Vilma hade bakat en sockerkaka till storasyster och en prinsesstårta var inköpt från bästa cafeet förstås.

Det var de närmaste i släkten och familjen som firade vår Elsa.

Tårar rann då inlägget från bloggen lästes,lsom på mej när jag skrev det.Alla som står oss nära har ju följt med på vår berg och dalbana genom alla 19 år och vet hur speciell och stark Elsa är även om hon under många år varit fysiskt svag av lunginfammationer,blodförgiftningar och operationer så har hon vid varje uns av glädje och hopp om en bättre dag imorgon gett oss all lycka på ett vis som bara Elsa  kan.

Som den gången för tio år sedan då hon hade blodförgiftning och legat på IVA hela sommaren och då läkarna på Fredagen inte gav oss stort hopp ,själv var jag  gravid med Vilma.

Med tunga,tunga steg på Söndagen styrde pappa Matte stegen mot den då så välkända sängplatsen,skynket drogs undan och där satt Elsa upp,sken som en sol med ett stort leende bakom andningsmasken,svullen av all vätska som inte den lilla kroppen kunnat göra sej av med,men glad att ha klarat ännu en prövning.

Alla minnen av oro,känsla av hjälplöshet och uppgivenhet,ibland även ilska,har följt mej genom alla år,visst skulle man kunna säga att jag gjort en bra återhämtning efter många år av PTSD och utmattningsdeppression men ärren finns alltid kvar,ibland kan jag hämta kraft av dom och ibland förbannar jag dom.

Vilket som,så är de en del av mej,nu har jag har hittat vägar och strategier som nästan alltid fungerar och det är jag tacksam över,att ha en passion och något att brinna för som jag gör för heminredning har jag också märkt hjälper mej varje dag.

Vill också passa på att tacka för alla fina kommentarer och gratulationer som jag skickat vidare till Elsa förstås,varenda en.

Vi ses!

Kramar till Er alla från mej och Elsa

/Victoria

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s