Ganska brokigt

Det är lördag och jag är uppe tidigt för att hinna kontors-jobba lite hemma innan jag ska iväg till butik och cafe.

Jag funderar alltid på vad som kommer härnäst (minnesanteckning:jag borde verkligen vara mer i nuet .)

Visst håller ni med om att det är ganska brokigt och en aning snårigt att hitta själva temat för ingången till inspirationen just nu.Å ena sidan är det ju vinter,vitt och kallt med gnistrande snö . Samtidigt så ökar antalet minuter av ljus och blir snabbt fler för varje vecka som går. Ljuset som vi längtat efter i månader strålarna som reflekterar snön och bara väller in i huset.

Samtidigt så njuter jag av att det är en ”mellantid” på året.Med en lika stark känsla av ett före som ett efter på samma gång.

I dag ska jag fokusera på att njuta av en fin lördag i butiken och cafeet.

Jag ska spana in vårt nypiffade ”orangeri” längst in i Victoria home.

Skafferiet ska också besökas känner jag. Här ska goda grejer få bjuda på middagstips. Olivoljor, majonäs och saltade citroner i glasburk redo att strimlas upp och avnjutas med skal och allt!

Konserverade citroner har en syrlig, inte helt söt, men fortfarande ett fruktigt bett som tillför salt och syra åt all mat. Allt är ätbart, både citronskal och fruktkött. Skölj en citronklyfta, hacka den och lägg till den i din sallad för saltig godhet och en ljus färg. Eller använd den som en smakhöjare i en klassisk kycklingtagine, hemlagad hummus, gryta eller till och med fiskcurry. När du inte använder citronerna kan du placera burken i mitten av ditt kök och låta citronerna lysa upp det. De ska inte stå gömda i skåpet.

Vi har öppet butik och café 10-16 idag.

Jag hoppas att vi ses!

/Kram Victoria

Lämna en kommentar